Etsy,  Film,  Serier,  Tradera

En sommar med film och serier

Nu har jag redan jobbat en vecka. Lite sömn och alldeles för tidiga morgnar (0545) denna vecka. Nästa vecka kommer att kännas bättre och de andra i familjen kommer också att återgå till sina rutiner på jobbet, fritids och förskola. Idag lördag, fick jag sova ett par timmar extra på morgonen. Jag gick ändå upp först av alla i familjen, tog en långpromenad med hunden och åt frukost framför tvn. Härligt!

………………………………………………………………………………………………………………………….

Det har varit bra sommarväder. Varierande med badväder och hemmafixväder. På kvällarna har vi tittat på flera serier och filmer. Det har blivit många sena nätter. Barnen har ju också varit uppe sent och jag och pappa M har börjat titta på serien/filmen sent när barnen somnat, eller så har de fått somna i soffan medans vi har tittat på tv. De försöker smygtitta på de läskiga scenerna så klart när de får somna i soffan.

Vi plöjde igenom bästa serien Stranger Things säsong 3. Så bra! Älskar 80-talet i filmen och de spännande monsterscenerna. Jag vill tillbaka till 80-talet! Jag skulle bli glad om någon gav mig det här kortet på Alexei:

Alexei var med i en film som vi också såg i sommar. Our kind of traitor. Stellan Skarsgård och Brody från Homeland var också med. Bra skådisar och sevärd film.

Tyvärr gjorde vi ett stort misstag också. Vi ödslade tid på att titta på The killing of a sacred deer. Den var så dålig och konstig att jag kände mig obekväm. Jag kommer inte att glömma denna film på ett tag och vi ångrar den mycket. Filmen var också mitt val tyvärr och det får jag nog höra ett tag. Nu har pappa M mandat att välja flera gånger på raken. (Det var han som valde Our kind of Traitor.). Jag tyckte beskrivningen lät precis som en film i min smak, men oj så besviken jag blev.

En annan serie som jag kollade på, men ensam denna gång, var Tillbaka till Eden. Den gick på kanal 8 i sommar.  Den såg jag i min ungdom och det var en härlig nostalgitripp. Jag visste faktiskt inte att det fanns en fortsättning också. Jag verkar inte vara den enda som vill se den. Fortsättningen kan köpas på Tradera och budet just nu ligger på 880kr och filmen är slutsåld på nätet i de vanligaste elektronikaffärerna. Finns den på någon streamingtjänst? Jag har inte hittat.

Sist men inte minst, cyklade jag och sonen till bion en kväll och såg Spiderman – Far from Home. Jag gillar Marvel. Det finns alltid en lätt humor i filmerna som jag gillar och det är lätt att bli kär i spindelmannen. Min son gissar på att nästa Spider man film kommer att heta Homeless :). Ni som sett, fattar… eller? (Filmen innan dess hette Homecoming.)

Serien som vi tittar på just nu är belgisk/holländsk och baserad på verkliga händelser. Märkligt språk är det. En blandning av tyska, franska och engelska. Gillar du Johan Falk – då ska du se Undercover. Vi har några avsnitt kvar… jag vet faktiskt inte hur många det är. Jag har inte vågat se efter. Vid slutet av varje avsnitt har vi trott att serien snart är slut, men då kommer nästa vändning och historien fortsätter…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *