Övrigt

En stor rosa elefant

För två år sedan var jag på en julmarknad där jag sålde pysselmaterial. Jag sålde väldigt lite. Säljaren bakom min rygg sålde slut på sitt bord. Jag köpte en del av henne. Hon sålde små underbara virkade djur. Amigurumi. Jag bestämde mig för att lära mig virka amigurumi och göra comeback som säljare nästa år. Efter att ha läst experttipsen, började jag med projekt så som grytlappar, halsdukar och pannband i fastmaskor. Amigurumi virkas oftast enbart med fastmaskor. Ganska snart hade jag faktiskt lärt mig att virka små djur. Tekniken förfinas hela tiden och figurerna blir jämnare och snyggare för varje gång. Dessa virkade gosedjur kan också faktiskt virkas stora. Maxigurumi. Det finns mönster för stora djur, men det går också bra att använda amigurumimönster men virka med tjockare garn.

Denna elefant virkade jag till en tjej som fyllde två år. Min dotter (på bilden) modellade med elefanten som också hade en ballong fastknuten runt frambenet.

Det blev lite tröttsamt efter ett tag att bara virka med fasta maskor, så numera virkar jag lite allt möjligt och startar flera projekt parallellt med varandra. Jag virkar lite varje dag och har blivit beroende av denna hobby.

P.S. Jag sålde faktiskt mina virkade jul på julmarknaden året efter att jag hade bestämt mig för att lära mig virka.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *