Virka

Den där garnhyllan i affären

Det är svårt för mig att gå förbi en garnhylla utan att köpa. Jag köpte två nystan igår på Dollarstore. Jag är ganska stolt över att det bara blev två nystan, men å andra sidan fanns det bara två kvar. 🙂 Det var så himla fin färg på ett tjockt ullgarn. Jag påbörjade ett ponchoprojekt direkt när jag kom hem (även fast jag redan håller på med en poncho). När första nystanet var slut, insåg jag att garnet inte skulle räcka till. Jag är rätt dålig på att beräkna garnåtgång och kollar inte upp sådant först, utan bara köper fint garn och påbörjar allt utan planering. Eftersom jag köpte de sista nystanen, så kunde jag inte heller åka och köpa fler, så jag rev upp och rullade ihop garnet igen. Nu ska jag hitta något annat passande projekt till mitt nya fina garn. Jag vet att jag måste slutföra mina andra påbörjade projekt först, men ja… det är roligt att starta nya projekt.

Fina vårfärger. Kanske kan jag virka något jag kan bära framåt våren? Halstub eller sjal?

 

Just nu är det alltså en poncho som jag virkar på.
Garn och mönster är från Hobbii.
När jag virkar med flerfärgat garn, längtar jag alltid till nästa färg, speciellt i detta ponchoprojekt. Det tar längre tid än jag hade trott. Nu har jag kommit förbi den rosa delen och ser att de blåa nyanserna träder fram… åh jag längtar tills jag kommer till den mörkblåa färgen för då är jag i slutet. Visst är det alltid roligt att virka, men det är ändå till slutet jag längar och till början av ett nytt projekt.

För att jag inte ska tröttna på att bara virka på ponchon så har jag såklart ett parallellt virkprojekt. Det är en till Maisiemössa. Lillasyster ville ju ha en likadan mössa som storasyrran fick. Lillasyster ska få en beige.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *