Studentliv

Introduktion och tankar inför kursstarten

Igår var det introduktion på sjuksköterskeprogrammet. Studenter klädda i overaller slussade studenterna till rätt byggnader. Det var en märklig känsla att tjugo år senare kliva in på samma campus igen. Jag kände mig samtidigt både gammal och ung. Jag kände mig  gammal jämförelsevis med studenterna som har ungefär hälften av min ålder. Jag kände mig så ung när jag befann mig i en sådan nyfiken och ungdomlig atmosfär. Det som är så bra med högskolan i Sverige, är att det inte finns någon åldersgräns.

När alla hade samlats, blev vi indelade i två grupper där den ena började med rundvandring på campus och den andra med information i en föreläsningssal. Jag är är glad att jag hamnade i gruppen med rundvandringen först för att jag fick bra kontakt med två andra studenter i min ålder. Hade jag suttit tyst i en sal, hade jag inte fått möjligheten att mingla på det viset som på rundvandringen. Vi drogs väl till varandra och sökte åldersmässig gemenskap och trygghet. Det blev en trevlig dag med lunch med två nya blivande kurskompisar och nyttig information inför kursstarten nästa vecka.

Alla föreläsningar kommer fortsatt att vara på distans. Seminarier, grupparbeten, salstentor och övningar på KTC (kliniskt träningscentrum) kommer att vara på plats. Den första VFUn (verksamhetsförlagd utbildning) eller fältstudier som läraren kallade det för, kommer tidigt men den är bara på tre dagar. Det som jag oroar mig mest för, är grupparbetet. Det ska starta redan nästa vecka, efter första föreläsningen. Att lösa en uppgift tillsammans med helt främmande människor, är läskigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *