Studentliv

M. pectoralis major

Det har  gått en månad sedan jag började läsa till sjuksköterska. På en månad har jag lämnat in 2 uppgifter. En uppgift som gjordes i grupp och en individuell. Jag har varit med på 2 seminarium. Skrivit 1 online tenta och idag skrev jag den 1:a salstentan. Fullspäckat schema. Nu när jag har radat upp allt på detta viset, förstår jag inte hur jag har hunnit jobba också. Denna månad har jag jobbat 86 timmar som timmis. Fast å andra sidan förstår jag. Ikväll när jag sitter framför datorn och bloggar, kunde jag ju ha jobbat istället, eller pluggat, om jag velat. Det handlar om prioriteringar. Ikväll har jag prioriterat att varva ner. Föreläsningarna rullar på som vanligt imorgon, men jag har inte orkat förbereda mig. Tentan tog på krafterna och jag har behövt slappa. Jag har virkat och tittat på en serie. Det var länge sedan! Dessutom har jag ju rensat mina tankar lite och bloggat. Det var också länge sedan.

Hur det gick på tentan då? När jag räknade ihop mina egna poäng så fick jag 50% rätt. Jag räknade då de svar som jag var rätt säker på att de är korrekta. För att få godkänt krävs 60%. Jag hoppas att en del av de svar som jag var osäker på är rätt och att jag klarar gränsen för G. Jag hade inte pluggat tillräckligt på de latinska termerna för muskler eller skelett. De frågorna bommade jag på. Sedan glömde jag också vad brosk består av. Suck… men jag satt länge i tentasalen, kontrolläste flera gånger och funderade. Till slut kom jag på ett muskelnamn till, så det kan vara värt att sitta kvar en extra stund vid tentan istället för att skynda sig ut.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *