Baka,  Gratis mönster,  Virka

Munkar och tofflor

Det har varit ännu en helg utan en massa bokade måsten. Jag har passat på att virka klart ett par projekt, provbakat inför dotterns kalas och läst ut Bedragen av Katerina Janouch. Jag har läst den två gånger och båda gångerna blev jag lika sugen på att sadla om till barnmorska. Första gången jag läste boken var jag runt trettio. Nu är jag fyrtio och fortfarande kan jag bli sugen på nytt yrkesval. Ett yrke där jag gör verklig nytta. Visst gör jag nytta i mitt jobb, men ibland kan en del IT-problem verka så små jämfört med andra problem i världen. Det verkar i alla fall både mysigt och spännande med barnmorskeyrket. Att hjälpa alla dessa bebisar till världen och stötta mammor och pappor i en av de största livshändelserna. Jag minns fortfarande alla mina barns födslar, barnsmorskorna och sköterskorna som hjälpte till. Så duktiga allihopa! Men… jag vet inte om jag skulle klara av de tillfällen då det inte går som planerat och väldigt snett. 🙁 En bra bok är slut nu och redan ikväll ska jag börja med andra boken i serien, Systerskap. Jag har läst den tidigare också, men minns inte alla händelser. Det är därför jag läser om de första böckerna, för  attjag tänkte plöja igenom hela bokserien och jag minns inte var jag slutade läsandetoch vad som hände.

Av Dollarstoregarnet valde jag till slut att virka ett par tofflor. De skulle egentligen ha blivit högre, men garnet räckte inte till. Det finns en bra video med mönstret. Mönstret är lätt att anpassa till olika storlekar, speciellt om du har den fot som ska bära den i närheten. Här är videon.

Yngsta dottern fick till slut sin variant av Maisiemössan. En beige. Den har jag inte fodrat. Det kommer ju ändå ingen vinter hit, så den kan få vara ofodrad.

Den yngsta dottern blir snart sju år. Hon har planerat sitt kalas i ett år. Hon satte igång direkt efter förra årets kalas. Idag skulle vi provbaka inför kalaset. Donuts, ville hon ha. Jag som aldrig bakar med jäst eller någonsin har friterat, men donuts fick det bli. Med Youtubes hjälp återigen, fick vi till riktigt goda munkar. Dottern dekorerade dem alldeles själv. Hon tömde alla strösselburkarna! Dessa kommer vi abslout att baka till kalaset! Mums!

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *