Gratis mönster,  Personligt,  Resa,  Virka

Tre skilda projekt med Happy feet

Just nu skulle jag ha legat på stranden med en god bok eller kanske ett litet virkprojekt. Den efterlängtade resan till min vän i Mexico blev inte av, precis som flera andra semesterresor nu. Så är läget och det finns de som har det värre än en inställd nöjesresa. Jag hoppas att vi snart kan leva normalt igen.

Inför min resa och min väns 40-årsfirande, virkade jag en croptop till henne. Den blev tyvärr för stor, men nu har jag ju ungefär ett år på mig att förfina mina skills. Det finns många bra youtubevideos att följa för att man snabt ska förstå idén med hur man virkar en croptop. Jag började följa denna video och gick över till frivirkning i slutet som vanligt.

Av samma garn virkade jag också ett par handledsvärmare till mig. De passar bra på hundpromenaderna när jag har en tröja med 3/4 långa ärmar. De värmer skönt under jackan och det blåser inte in kall luft. De är också smidiga när jag har fingrarna fria till att pilla upp hundbajspåsarna.

Till sist blev det ett snabbt projekt som jag har funderat på länge. På ungefär en kvart var det färdigt. Nu ser jag tydligt vilka hörlurar som är mina och de trasslar förhoppningsvis inte lika mycket. Det är bara fastmaskor runt hela vägen. Vill du se hur man gör, tycker jag denna video är toppen.

Solen är framme mer och mer nu, men värmen är inte riktigt här än. Barnen blir lurade av solen och klär sig med lättare kläder. Jag har kommit på dem flera gånger med att gå ut utan jacka och mössa. De tjatade om studsmatta också, så igår tog vi fram den. Även trädgårdsmöblerna togs fram och grillen, precis som sommartiden. Jag trodde jag hade sovit länge idag, men kom på senare att tiden ju var framflyttad en timme. Vi premiärgrillade och jag höll mig inne medan maken vände på köttet. Till efterrätt gjorde vi smores. Jag hittade varken marshmallows i påse eller vanlig marabouchokladkaka i affären igår, så det fick bli lösgodisvarianten (trots alla ev. baciller) och noblesse. Noblessen passade perfekt storleksmässigt med mariekexet och gott blev det! Barnen tyckte det var jätteroligt.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *